header ontstoppingsdienst ruimdienst

 

ontstoppingdienst

 

Meest gestelde vragen en tips in verband met ontstoppingen

 1. Hoe weet ik wanneer ik met een verstopping te maken heb ?
 2. Wanneer het water in de wasbak of toiletpot niet meer of heel traag wegloopt, duidt dit er op dat de afvoer verstopt is of er allerminst iets de goede doorloping blokkeert. Vaak gaat dit gepaard met borrelende geluiden en een typische rioollucht.

 3. Kan ik zelf een verstopping verhelpen ?
 4. In de handel zijn allerhande chemische ontstoppingsmiddelen te koop. Dit kun je uiteraard gebruiken om kleinere afvoeren te behandelen maar wanneer uw toiletafvoer verstopt is, zal dit geen hulp bieden. Veelal zijn deze ontstoppingsmiddelen slechts een doekje voor het bloeden want de werking ervan zal maar tijdelijk zijn. De echte oorzaak wordt met deregelijke ontstoppers niet aangepakt.Ook kunnen dergelijke middelen chemische reacties ontwikkelen die schadelijk zijn voor de afvoerbuizen. Blijf deze middelen ook niet onbeperkt gebruiken en doe een beroep op een goede ontstoppingsdienst die met hun deskundigheid het probleem vakkundig zullen aanpakken.

 5. Wat kost een ontstopping ?
 6. Wij rekenen €140, verplaatsing en 1 uur werk inbegrepen met gebruik van ons deskundig materiaal. We vinden dit een eerlijke en concurrentiële prijs. Hoed u voor zogezegde professionelen die aankondigen minder dan €100 aan te rekenen maar wanneer puntje bij paaltje komt er nog allerhande extra's bijrekenen zoals verplaatsingkosten en gebruik van materialen.

 7. Is ontstoppen onder hoge druk niet schadelijk voor mijn leidingen ?
 8. Neen, wij gebruiken speciale spuitkoppen die de buizen niet beschadigen bij het reinigen onder hoge druk, zowel bij pvc buizen als gresbuizen.

 9. Hoe komt het dat ik zo vaak last heb van verstopte rioleringen ?
 10. Wanneer je last hebt van vaak terugkerende verstoppingen zal de oorzaak wellicht te vinden zijn in de slechte staat van uw rioleringen zoals verzakkingen of wortelingroei. Ook hardnekkige aanslag of wanneer de afstand tot de gemeentelijke riolering te groot is en er zich zo gemakkelijker ophopingen voordoen. Via ons rioolcamerasysteem kunnen wij u van dienst zijn door in het rioolstelsel de oorzaak te gaan opsporen.

 11. Ik heb last van geurhinder en rioolstank maar zit met geen verstopping. Hoe kan dat ?
 12. Soms kunnen defecte rioolbuizen, wanneer deze bvb aan de bovenkant beschadigd zijn, de slechte rioolgeuren doorlaten maar daarom nog niet zorgen voor verstopte rioleringen. Om deze terug te vinden maken wij gebruik van een rookdetectie apparaat. Er wordt rook in et rioolstelsel geblazen en waar deze zijn weg vindt door de gaten in de rioolbuizen, kunnen wij perfect aanduiden waar het probleem zich precies situeert.

 13. Ik heb geen idee waar alle afvoeren en rioolbuizen zich situeren ?
 14. Het is niet abnormaal dat je bij de aankoop of het huren van een woning, niet exact weet waar nu alle afvoerbuizen en rioleringsbuizen liggen. Ook hierbij kunnen wij u helpen. Door middel van een detectie apparaat die radiogolven uitstuurt kunnen wij buizen, verborgen putten, enz... gaan opsporen en zo het rioleringsstelsel in kaart brengen.

Contacteer ons :

info@qclean.be

Extra Troeven

* Een voertuig van ontstoppen en ruimen in elke Provincie.

* GEEN verplaatsingskosten

*SPOEDINTERVENTIE: Binnen het uur kunnen we ter plaatse zijn.

Telefoneer NU :

O490/11 30 30

camera onderzoek

wwww.qclean.be

ontstoppingsdienst-regio-gent.be

ontstoppingsdienst-regio-aalst.be

ontstoppingsdienst-regio-antwerpen.be

ontstoppingsdienst-regio-leuven.be

ontstoppingsdienst-regio-limburg.be

brussel-ontstoppingsdienst.be

vetput.be